Hell on Heels

Hej! :)
Lite drygt en vecka har gått och nu känner jag att jag börjar landa lite. Schemat har dock inte dragit igång ordentligt än och tack vare det har jag inga lektioner idag ^^, Detta firar jag med att göra läxor, höhö. Har utöver mina musikämnen valt till Naturkunskap B eftersom jag var dum nog att inte läsa det i gymnasiet, och till imorgon ska vi skriva om 19 berömda forskare. Vi ska skriva ca 5 handskrivna rader om varje person men eftersom det är handskrivet och dessutom så många vi ska skriva om, så tar det tid och är följdaktligen ganska segt eftersom naturkunskap inte är det ämne som jag är mest intresserad av här i världen :P Men det måste bli gjort ändå.

Igår hade jag min första gitarr-lektion! Jag har valt till klassisk gitarr som andra-instrument och det kommer bli jättekul att lära sig! Dock är jag nästan lite orolig för att jag har tagit på mig för mycket, för helt oväntat visade det sig att fröken Karin tänkt sig att jag skulle vara med i två kvartetter och spela altfiol i en av dem, så nu har jag ännu ett instrument att lära mig. Visserligen är altfiol en större version av en vanlig fiol men den har andra strängar och man spelar efter c-klav och inte efter g-klav som jag är van vid. Så det kommer ta ett tag att ställa om men förhoppningsvis ska det inte bli ett allt för stort problem. Sen kommer jag ju att få en massa att öva på på fiolen så vi får se om jag dukar under av stress eller om jag klarar det xD Men det ska ju vara kul det jag håller på med, så om jag känner att jag inte orkar får jag helt enkelt dra ner på något.

Nej, nu ska jag fortsätta med naturkunskapen. Dagens låt får bli en av ett band som jag var tvungen att kolla upp bara för att namnet var så ägigt ;)


Jag ska bli grym!

I lördags flyttade jag som kanske de flesta av er vet till Bollnäs. Det är en liten håla i Hälsingland, men en mycket söt liten sådan ^^,
Det är jättefint här på skolan, och mitt rum är mycket större än förväntat vilket ju är sjukt obeskrivligt najs xD Eftersom dagarna innan jag skulle flytta var så stressiga, håller jag fortfarande på att smälta att jag är här. Det går bättre för varje dag och jag har redan börjat trivas här i mitt rum trots det hemska, röda golvet (svårt att matcha rosa/lila blockljus till...) Anyway, de första dagarna har gått åt till installering, info-möten, allmänt socialt häng och såklart musicerande. Det sociala hänget upptar dock i nuläget ca 85% av tiden :P Men det är svårt att inte vara social när det är supertrevliga människor överallt, och därför har uppdaterandet här på bloggen blivit lidande. Har dessutom inte fått igång internet förrän nu. Jag lyckades inte komma åt det trådlösa bredbandet så AnnaMaria (en tjej i min klass som pluggade dator-teknik i ett år) var här och kollade på det :P Det visade sig att det bara var att trycka på en av special-knapparna ovanför tangentbordet så funkade det. Hade jag fattat det när jag var hos Karin hade vi sluppit byta dator för att komma in på internet x)

Som sagt har det tagit lite tid att smälta att jag är här. Igår när jag kom från övningsrummen och gick mot hus 5 där jag bor, hörde jag hur ett gäng satt och jammade på altanen vid köket och det var första gången som jag verkligen insåg att jag befann mig på en musikfolkhögskola, det var sweet. Det är så schysst att vara omgiven av människor som är lika musik-freakiga som jag. Man blir verkligen inspirerad av allas motivation och olika musikaliska bakgrunder och sätt att arbeta. Och jag är mer pepp än nånsin, jag ska bli GRYM på fiol det här året!

Ledig onsdag

Idag och imorgon är jag ledig vilket är ganska skönt för kvällspasset igår var jättestressigt. Kör en tvättmaskin nu och nån gång ska jag städa också för jag har dragit in en massa mossa när jag har gått ute barfota x) Tänkte få klart Fatmas tavla idag också, sen kanske jag ska ta en promenad runt Veddö bara för att, trots att vädret inte är det bästa. Snabba cash inkom äntligen till biblioteket 5 veckor för sent, så den har jag lånat nu och har följdaktligen åtminstone nånting att läsa. 

Tänkte berätta lite om hur en vanlig arbetsdag ser ut:

7.00 – Rapport med nattpersonalen. Hjälpa de boende upp och att göra sig i ordning samt ge morgonmediciner. Det brukar vara fullt upp fram till kl...
9:00 då det är frukost. Sen ska man duka av och greja lite till.
Ca 9:40 brukar det ha lugnat sig och då brukar vi i personalen ta frukostpaus. De dagarna det har varit gröt brukar jag ta lite trots att man inte får, för helt allvarligt: Att man inte får ta mat som ändå ska slängas är den DUMMASTE REGELN SOM FINNS och jag bryter gärna mot den så många gånger jag bara kan. Så det så.
Efter det sätter vi igång med dagens sysslor som innefattar städning, handling, promenader etc etc.
Kl 12:30 är det lunch och efter det fortsätter man med de sysslor man inte hunnit med på förmiddagen.
Kl 15 är det kaffedags i sofforna eller på balkongen om det är fint. Riktigt trevligt brukar det vara :)

Kvällspassen är typ samma fast åt andra hållet och utan sysslor x) Kvällsmat 17:30, matpaus för personalen och sedan kvällsmediciner samt hjälpa alla i säng.

Det är ett ansträngande jobb, både fysiskt och mentalt, eftersom det innefattar tunga lyft och man arbetar med människor som är sjuka. Men jag trivs. Jag gillar verkligen mitt sommarjobb för det känns supergivande, personalen är trevlig och de boende är jättesnälla och har dessutom humor! xD Vissa kommentarer är så klockrena och oftast ganska oväntade eftersom många av de boende är lite dementa.

Ett exempel:

Persiennen hos vårdtagare ”A” har gått sönder och Stina (annan vikarie) och jag kommer in för att försöka fixa det.
Stina: Nej, jag fixar inte det här! Vi får be Frank (vaktmästaren, som brukade vara ganska långhårig) kolla på det. Fast jag har inte sett honom på ett tag så han kanske är på semester.
Jag: Nej det kan han inte vara för jag såg honom i måndags. Han har klippt sig förresten.
A: Ja, då förstår man ju att han inte vill visa sig på ett par dagar!


Sommaruppdatering

Hej! Tänkte jag skulle berätta lite om hur min sommar har varit men ärligt talat vet jag inte hur jag har fått tiden att gå, och tiden har gåt SJUKT snabbt. Mysko är vad det är, för när jag tänker efter känns det som att jag inte gjort något alls. Okej då, fram till Fallens flängde jag fram och tillbaka till Thn för att kunna vara med på repen, men det konstiga är att efter det har tiden verkligen flugit också, fast jag kan typ inte minnas att jag har gjort något speciellt.. Mysko, ja.

Jag jobbar 75-80% och när jag är ledig chillar jag och lagar mat. Min sommar i ett nötskal. Allvarligt talat, när man har jobbat 7-16 och kommer hem är man helt slutkörd, så man kan räkna med att inte få nåt mer gjort den dagen. Det enda man orkar med är att sätta sig framför TVn, och när man måste resa sig upp för att gå på toa eller vad som helst är man så stel att man går som en 80-åring xD 

Jag föredrar nog kvällspassen lite mer än dagspassen för eftersom man börjar kl 16 har man hela förmiddagen och halva eftermiddagen fri, och eftersom man är pigg då kan man få en massa gjort om man är effektiv. Fat det brukar inte jag vara så det brukar mest bli dator, solning, läsning och allmänt chill x) Brukar faktiskt inte bada därför att 1) vattnet har varit sjukt kallt fram tills bara en vecka sen, 2) eftersom jag är själv har jag ingen som kan hålla utkik efter maneter åt mig, och 3) det är astråkigt att bada ensam.

Det kan tyckas tragiskt att inte göra mer när man befinner sig på ett ställe som det här, men jag orkar faktiskt inte vara social!!! Jag sparar det till Bollnäs.
Nästa uppdatering kommer om ett par dar. Tills dess, cheerio ;)


Hej igen!

Det blev visst 4 veckors uppehåll istället för tre. Eller blev det längre? Skit samm, orkar inte räkna efter x)

Det var riktigt bra att jag gjorde det för jag upptäckte att jag faktiskt saknade bloggandet. Kom på en hel del att skriva under tiden men nu är det borta såklart, så detta inlägg blir ganska innehållslöst ur en intelligent synvinkel men vem fasen bryr sig? xD

Det mobila bredbandet är inte supersegt för en gångs skull och tack vare detta funkar Spotify, underbart! Har precis gjort en Feel good-lista som jag lyssnar på och just nu lyssnar jag, tro det eller ej, på Born this way med Lady Gaga :P Jag var nog alldeles för snabb med att bestämma mig för att jag inte tyckte om henne för hon har faktiskt en hel del vettigt att säga. Sen är detta visserligen den enda låten jag har hört med henne som jag gillar men jaja.

Jag jobbar kväll idag och börjar klockan fyra. Innan dess ska jag laga quornfärssås och något mer som jag inte har nån aning om vad det ska bli som jag kan ha med mig ikväll och om det blir nån tid över kanske jag ska måla lite. Nu när jag är igång med bloggandet kan jag ju berätta lite mer om hur min sommar i Fjällbacka har sett ut hittills men det kan vi ta nästa gång.

Dagens låt blir nästa låt på feel good-listan ;) Gör ert bästa för att ignorera tjejen med telefonen som sabbar hela grejen. Istället kan man fokusera på Steven Tyler (you know what I'm talking about, Jess ;) )


RSS 2.0