Valborg

Glad Valborgsmässoafton eller vad man säger! Kanske skulle man säga Glad Vår istället som de säger i Mumintrollen? ("Vilken fiiin idé!")

För nu är det ju faktiskt jättemycket vår och ingen kan motsätta sig detta faktum! Firade detta lite igår genom att följa med Malin till Ullared och köpa nya vårkläder. Spenderade tack vare media-avdelningen ganska mycket mer än planerat men till mitt försvar behövde jag allt jag köpte.. Så det så! Och med tanke på hur mycket man fick för pengarna ska man väl verkligen inte klaga! Ska dit en gång till i sommar så då får jag försöka att inte spendera lika mycket. Men då ska jag nog satsa på att köpa lite Disneyfilmer istället för kläder. De har ju jättemånga där! :D

Denna Valborgsmässoafton kommer för min del bli ganska lugn (inte för att jag direkt har nån historia av vilda valborgsmässoaftnar bakom mig men ändå..) Någon som förresten vet varför man firar Valborg och hur det kom sig att det blev värsta supar-högtiden för alla Sveriges fjortisar? Hur som helst, eftersom Malin inte hade nåt särskilt planerat heller bestämde vi oss för att åka till Sparreviken utanför Ljungkile och grilla.
Hur ska ni fira? :) 

Dagens grattis går till mitt körkort som fyller två år idag. Prövotiden är slut, yaaay! :D

Ha're!


Wok!

När jag började fundera på om man kanske skulle ta och skaffa sig en blogg fick jag världens inspirationskick och tänkte att jag skulle skriva en massa inspirerande och roliga inlägg om bland annat mat. Har det blivit nåt sånt då? Nepp. Anledningen till detta är väl att jag hade ganska mycket annat i huvudet i höstas och att jag sedan jag kom hem inte har känt mig särkilt inspirerad alls. Men! Idag, kära vänner, har jag ett recept åt er! :D Är bara tvungen att dela med mig av detta för det var så himla enkelt att laga och det är nog ganska billigt dessutom!


Veggie wok med nudlar

500g wokgrönsaker
olja
200g nudlar
salt
1 påse Santa Maria Veggie-wok kryddmix
1,5dl vatten

Hetta upp en stor stekpanna med lite olja. Lägg i wokgrönsakerna och woka i ca 5 min. Koka under tiden upp nudlarna i lättsaltat vatten. De ska fortfarande ha lite tuggmotstånd när de hälls av.
Häll på 1,5dl vatten och kryddmixen på grönsakerna och låt det koka ihop lite. Häll sedan över nudlarna i stekpannan och rör runt så det blandar sig. Låt det koka ihop ett par minuter tills du tycker att det räcker ^^,



Från det att nudelvattnet kokat upp tog det bara en kvart innan allt var klart! Känsliga läsare varnas dock: det blev ganska starkt..! :P Vill man så kan man t.ex ha i kyckling också.

Smaklig måltid!

PS. Igår kväll ringde jag till Bollnäs och fick reda på att jag är antagen :)

Glad påsk (lite sent men ändå)

Bollnässökningen kändes bra och förhoppningsvis får jag veta hur det gick på tisdag. På kvällen gick vi på Miss Li som hade konsert i Kulturhuset i Bollnäs. Har inte lyssnat så mycket på henne men hon är grym och hennes låtar är grymma så det var riktigt nice. Har inte lagt in bilderna på datorn än så ni får se dem senare. Nu har jag bara en sökning kvar och den är också den viktigaste. Så nu blir det bara fokus och övning. Minst 1,5h/dag. Banne mig.


Tarzan

Vad det är segt när alla man ska träffa lämnar återbud. Istället för att träffa Sussie och Linnéa sitter jag här och slöar istället. Kvart i fem ska jag åka iväg och repa, sen har vi mingelkonsert i en halvtimme med start kvart i sex (ni får gärna komma!) och sen ska jag hem och baka bröd. Fram tills dess lär jag nog inte hitta på nåt särskilt kreativt. Har ätit, övat och burit ved så nåt har ju iaf blivit gjort idag. Intressant.

Trevligt umgänge, sol, muffins och gamla Disney-filmer är perfekta ingredienser för en supermysig dag! Det går ju inte att bli annat än sentimental och nostalgisk när man ser filmer från den gyllene eran när tecknad film fortfarande var bra. Gårdagens film blev Tarzan hemma hos Sofia. Jag hade inte sett den på säkert över 6 år och jag kom ihåg att den var bra, men den var ju faktiskt bättre än så! Vilken underbar film. Och vilken underbar musik.






Vissa dagar

Ibland finns det såna dagar som mystiskt nog alltid infaller samtidigt som det kvinnliga fenomenet PMS. Det är såna dagar då universum motarbetar en och omständigheter som inte går att påverka orsakar högs irriterande situationer och inget går som man vill. Dessa dagar undrar man vad man har gjort för att förtjäna detta och man slungas in i en visserligen ganska liten men ack så enerverande ond spiral och man börjar fundera på om man kanske skulle emigrera till en mörk grotta nånstans och bosätta sig där för resten av sitt liv eftersom att tillvaron där hade kickat denna tillvaros ass flera gånger om.

Men så händer det ibland, när man sitter där och känner sig som mest eländig, att man av en slump får höra en låt som får ilskan att rinna av en som glassen på en glasspinne en varm dag i juli, och man inser att livet ändå är väldigt vackert och att all annan skit bara är värdslig och passerande. Det hände mig idag och det var så härligt att jag måste dela med mig av denna låt.

Det är från en konsert med Elisabeth Andreassen och Alexander Rybak från 2009 som gick i repris idag på SVT. Tyvärr gick det inte att hitta den inspelningen så det fick bli en amatörfilm istället så ljudet är ju såklart inte lika bra. Men den som vill kan ju alltid gå in på http://svtplay.se/v/2393929/elisabeth_andreassen_och_alexander_rybak/elisabeth_andreassen_och_alexander_rybak och spola fram till 32:27.



onsdag

Så vad ska jag skriva idag...? Kan berätta lite om gårdagen som började med att jag åkte till Uddevalla igen och spelade in låten! Som den obotliga perfektionist jag är så blev jag så klart inte 100% nöjd med min insats, men å andra sidan är genren folkmusik/rock/pop/country eller nåt och inte något annat överpretentiöst och dessutom var Daniel nöjd så jag får väl försöka vara nöjd jag med :P Får nog inte lägga upp den här än iaf så om nån vill höra hur det blev så får ni vänta lite ^^,
Senare på eftermiddagen tog jag den sista hepatit-b sprutan och 18:20 hade jag rep på n3 med min gamla kvartett som jag ska hoppa in i på en konsert nästa vecka. Alla var ganska trötta och det blev väl inte världens mest seriösa rep, så det var extra kul xD
Efter det träffade jag Jessica och fick se hennes pappas nya lägenhet som var jättefin och dessutom Elins (som gick estet-musik) gamla lägenhet. Lustigt sammanträffande! Anyway, det var en mycket trevlig kväll och vi hyrde bland annat The kids are all right. Det var en helt okej film men den lämnade några obesvarade frågor i slutet vilket jag störde mig lite på.

Jag har verkligen haft huvudet fullt med bôs och grejs i över en veckas tid och idag ska mest chilla och organisera mig lite. Sen ska jag väl öva lite på mina kära stycken för Bollnässökningen är nästa vecka. Men det känns rätt lugnt faktiskt, gött!

Ha en bra dag!

Hej på er!

Var i Uddevalla idag och träffade Daniel som han heter. Han var jättetrevlig och det jag skulle spela var inte så avancerat så hoppas att det blir bra! Ska dit igen på tisdag och då ska vi spela in. Spännande!

Fantastiskt hur mycket grejer som får plats i ett så litet badrum som vårt! Hela hallen är full plus att både Johan och mamma och pappa har en massa saker i sina rum. Sen är det grejer i vardagsrummet också. Ska bli så skönt när det är klart och man kan lasta in allt igen! Idag har vi målat väggarna och imorgon ska vi måla ett andra lager för den gamla vita färgen lyser igenom den nya (låter konstigt, jag vet :P). Kommer bli så fint när det är klart!

Såg ni Flying Daggers igår förresten? Personligen tycker jag att den är jättebra! Den har allt en bra film ska ha; konspirationer, hämd, kärlek, coola actionscener, oväntat slut och långhåriga killar som fightas med svärd :P Haha. Och för att inte tala om vacker musik och storslagna miljöer. Dessutom är det nåt fräscht med den, kanske för att den är kinesisk och inte amerikansk. Trailern jag hittade fick filmen att verka värsta käz så det får bli lite bilder istället :)




(Den här killen är typ den kinesiska Legolas haha)



Fin film, rekommenderas!

Ha de!

Fredag

Kära läsare, Idag hände nåt mysko. En kille från Uddevalla ringde upp mig. Han hade fått mitt nummer av Janina och undrade om jag kunde spela ett fiolsolo på en låt som han hade skrivit och skulle skicka till ett band i USA xD Tanken från början var att Janina skulle ha gjort det men nu hade hon fått förhinder och alltså gett mitt nummer till honom istället. Jag hade ingen aning om detta så jag blev ju lite lätt förvirrad när han ringde. Så imorgon ska jag och mamma antagligen åka och träffa honom :P Lite sådär lagom speciellt och random x) Haha. Har ingen aning om hur låten går eller nåt. Så ja, det ska bli spännande :P

Och vet ni vad? Jag kom in på Lunnevad! :D Jag var verkligen beredd på att inte komma in för provspelningen kändes inte så jättebra. Men tydligen var det tillräckligt ändå och det känns jätteskönt för detta var ju egentligen bara "uppvärmning" och jag tror att de resterande två sökningarna kommer att gå bättre eftersom jag då kan vara lite mer förberedd liksom. Så det var en sten som föll från mina axlar :)

Dagens låt får bli "Blue Water" av det brittiska bandet Doves som jag bara älskar mer och mer för varje dag som går. Enjoy! :)



Nu ska jag titta på Flying Daggers. Gonatt!

Heja stråkmusiker! x)

Hallo allesammans!

Har haft en riktigt najs helg! Föjlde med Malin och hennes stråkkvartett till Kopparberg där de skulle ha konsert. Jag föjlde med som andrechaufför och fick inte vara med och spela (eftersom det isf inte hade varit en kvartett längre...) men det var jättekul ändå! Riktigt gött att spendera en hel helg med roliga människor som är precis lika nördiga som jag när det kommer till klassisk musik :D Vi kom även på att jag kunde vara manager, så om ni känner nån som ska gifta sig eller nåt och vill ha en stråkkvartett så är det bara att höra av sig till mig! ;)

Dessutom är det allmänt kaos här hemma så det var gött att komma härifrån. Renoveringen är inne på sin andra vecka och imorgon kommer mattläggaren. Hittils har pappa rivit bort den gamla mattan och byggt om golvbunnnen vilket var ett jättejobb och anledningen till att vi började riva ut allt redan för en vecka sen.

Och på onsdag har jag mitt livs första ansökning. Så imorgon bär det av till Linköping. Är nervös såklart för det känns som att jag borde kunna mina stycken bättre. Men aja det är ju en bra erfarenhet vilket som, så det får som sagt gå som det går. Lugnar nerverna med lite Vivaldi. Har skamligt nog aldrig lyssnat igenom hela De fyra årstiderna så bestämde mig för att göra det :P Denna sats måste ju vara barockens coolaste stycke :D :



(Hur grym är inte Sarah Chang? ^^)

RSS 2.0