varning for langt inlagg x)

Skulle blogga i lordags men internet ville inte samarbeta haha. Ska borja med i fredags (for en vecka sen):

Aldrig igen ska jag ta ut forlusten i forskott! FRedagen var intensiv men helt super. Turen till Cano negro var jattefin och vi sag hur manga faglar som helst. Sen var det varsta tur for vi hann tillbaka till La Fortuna exakt i tid for att jag skulle kunna hoppa pa dagens vulkan-hike :) Det var mycket battre vader an pa torsdagen sa vulkanen tacktes inte av sa mycket moln. Pa vagen tillbaka stannade vi pa Baldi Hot Springs och jag sager bara HOLY COW vilket stalle! Till och med pappersbanden man fick om handleden nar man gick in var silvriga och lyxiga xD De har lett om det naturligt 40-gradiga vattnet till ett jattestort system med bassanger, och det var sa snyggt och coolt! Efter sju veckor pa billiga hostels och projekt med extremt basic utbud pa allt var det nat av det lyxigaste jag nansin varit med om x) Nar jag blir rik ska jag bo pa deras hotell haha!

Akte tillbaks till San Jose pa lordagen och pa sondagen akte jag till Puerto Jimenez som ar staden narmast nationalparken Corcovado dar Ernesto lyckades smora in mig for mina sista 6 dagar. Den resan tog 8h med buss x) Jag fick spendera natten pa kontoret for volontarerna och alla som jobbar i parken och dagen darpa akte jag ut till stationen som jag skulle jobba pa. Det tog 2h att ta sig dit och det var de varsta 2h i en bil i hela mitt liv. Vagen var hur gropig som helst (jag overdriver inte, den var sa gropig att jag borjade bli radd for whiplash-skador!) och eftersom jag sovit 10h den natten hade jag ont i huvudet och var sadar jobbigt seg som man blir nar man sover for lange. Fyfasen alltsa xD Sen fick man promenera 40 min pa stranden och sen var man framme! Det var jattefint lage, precis bredvid stranden. Forutom jag var det tva kvinnor dar, narmare bestamt de tva kvinnorna fran schweiz och italien som skulle till tortuguero pa sondag xD Haha odet ar skruvat ibland. Hur som helst, nu i veckan tog de ut sina lediga dagar och stack ivag, vilket gjorde mig till den enda volontaren dar. Jag ville skrika sa hogt att Ernesto skulle hora mig: You told me I wasnt gona be alone!!! xD Men de kom tillbaka dagen darpa sa det var inte sa farligt :P

Nu ar jag tillbaka i Puerto Jimenez. Corcovado var nice men det fanns inte sa mycket arbete, och det jobb som utfordes var for att det skulle vara nice for turisterna sa det var ju inget radda natur t.ex. Darfor ar jag glad over att det blev som det blev, for tva veckor med denna typ av jobb hade kannts som bortkastad tid. Imorgon gar min buss till san jose kl 5 pa morgonen haha. Ska spendera dagen med Daisy och pa sondag aker jag hem! Har faktiskt langtat hem hela veckan, fast pa ett bra satt liksom :) Ska bli sa skont och roligt att komma hem och traffa alla igen! *Langtar* :)

Kanske hinner jag blogga imorgon, kanske inte. Om inte sager jag: HA DET SA BRA, sa hors vi nar jag ar hemma i Sverige :)

CHAO!

strul igen

Nu ar jag nara att bli bitter tror jag. Kom till La Fortuna ca kl 13 och hittade ett hostel for ett OK pris. Tanken var att jag skulle aka med en hiking-tour kl 15:30 men hoppsan! ingen har anmalt sig, turen blir inte av. Jag gar tillbaka till mitt hostel som erbjuder en liknande tur (dock lite dyrare, darfor valde jag det andra stallet) men den hade akt 15 minuter tidigare sa jag missade den precis. Hade jag bara kommit med pa den turen hade allt varit perfekt: jag hade besokt vulkanomradet idag och akt till nationalparken Caño Negro imorgon (som jag fick betala i forskott for). Pratade med agaren och det skulle ga en till tur kl 17 som jag bestamde mig for att ta istallet men OJ DA, ingen har anmalt sig! Turen blir inte av. Daremot sa han att kanskekanske hinner jag med 15-turen till vulkanomradet imorgon men jag vagar inte hoppas pa nagonting langre. allt ar sa komplicerat och jag har ingen att ha som bollplank. Varfor kan inte saker bara bli som man vill utan en massa strul och krangel hela tiden? Det var samma sak runt nyar. Och varfor valjer folk att resa ensamma? Tanker inte resa ensam pa ett bra tag framover.

Men nej, jag tar val kanske i for hart. Har i La Fortuna har man en alldeles fantastisk utsikt over vulkanen Arenal sa aven om jag inte skulle hinna med turen imorgon har jag iaf sett den pa avstand. For turen gar inte upp till kratern utan bara runt i nationalparken runt omkring. Och det regnar ju faktiskt inte. Och jag har gjort ett enormt personligt framsteg genom att aka hit helt sjalv utan att ha bokat boende. Huvudsaken, har jag lart mig, ar att inte tappa modet trots att inget blir som man vill eftersom sa fort man gjort det ar man ensam pa riktigt. Fast ah, det ar ju inte alltid sa latt. Nagot som daremot ar latt ar att glomma av allt som varit bra nar det kanns som att universum standigt motarbetar en. Men sa far man inte tanka! Stall dig upp, ge dig sjalv en orfil och samla dig, kvinna!! Jag har ju faktiskt halsan ocksa! Ar ju faktiskt jattelycklig over att jag inte behovt anvanda diarremedecinerna en endaste gang :P

Vet inte hur jag ska fordriva kvallen dock. Tur att det finns gratis Internet... x)

Nya planer!

Jag har gjort det igen!! En Buena Vista a.k.a venir y salir, det vill saga komma till mitt projekt och dra med en gang morgonen darpa x) Jag ska ta allt fran borjan: Kom till San Jose och pratade med Ernesto som sa till mig att det hade regnat asmycket i Tortuguero det senaste och att det kanske inte fanns sa mycket att gora men att jag kunde ju aka dit och testa iaf om jag ville. Dumt att inte testa, tankte jag, och sa att jag ville aka. Sov over hos Daisy och nar hon skulle kora mig till terminalen pa morgonen var det trafikstockning sa jag missade min buss xD Men det gick en annan 1,5h senare sa det gjorde inte sa mycket. Kom fram till Tortuguero typ kl 17 och da visar det sig att INGEN AR DAR forutom field coordinatorn Elias, och att de haller pa att renovera huset sa de hade rivit ner vaggar, det fanns inget badrum och allt var en enda rora. Han berattade att han hade sagt till ASVO att han inte ville ha dit volontarer pga detta. Men det hade ju ingen informerat mig om. Sa jag tankte igenom situationen och kom fram till att eftersom jag bara har 11 dagar kvar i Costa Rica borde jag utnyttja dem, och jag har annu inte sett vulkanen Arenal som ska vara helt fantastisk. Sa jag bestamde mig for att sticka :P Akte kl 6 i morses och kom till ASVO's kontor kl 12. Fick prata med Ernesto och han ursaktade missforstanden och att det hade blivit sa rorigt alltihop. Elias hade sagt att det skulle komma tva nya volontarer pa mandag, (tva kvinnor i 40-arsaldern fran USA :P) Eftersom jag fortfarande ville jobba i Tortuguero bestamde jag mig for att komma tillbaka och spendera min sista vecka dar (battre ensam under 40 an helt ensam liksom:P). However, Ernesto kollade datorn och det visade sig att inget av det stamde. Det rorde sig om en kvinna fran Schweiz och en fran Italien, det var inte 40 utan 50 och skulle inte dit forran den 31'a, dagen da jag landar i Sverige. Haha.

Men, jag har en plan! Inte tajmad och klar an men jag jobbar pa det:P Ernesto smorade in mig pa ett annat projekt i narheten av gransen till Panama dit jag ska pa sondag eller mandag och fram tills dess ska jag turista mig vid vulkanen Arenal! Det blir super for om man lagger ihop dessa dagar med de dagarna som jag var borta fran Buena Vista blir det en vecka. Ska maila min svenska kontakt Rita och fraga om jag kan fa pengarna tillbaka for den veckan. Hoppas hoppas.

Ah forresten!! Daisy, hennes kompis och jag gick pa bio och sag Tangled, eller Enredado som den heter pa spanska :P Den var hur grym som helst! Fem av fem toasts, kanonkul! (Y) Ett mkt hett filmtips :)

Nu ska jag jobba lite mer pa min plan. Adios!

Sista dagen i Buena Vista

Hejhopp!

Imorgon aker jag till San José igen och pa tisdag till nationalparken Tortuguero som ar mitt sista stopp innan
stopp innan jag aker hem igen. Tack vare alla roliga volontarer har jag borjat trivas riktigt bra pa Buena Vista, sa det kanns faktiskt sorgligt att aka ivag. En av volontarerna, Julia, ska ta samma buss som mig till San José sa jag slipper i alla fall aka sjalv :) Jag blir tvungen att stanna over i San José eftersom infrastrukturen i detta land suger och det tar aslang tid att aka strackor som fagelvagen inte ar langre an ett par mil. Tankte skicka ett sms till Daisy som jag larde kanna i Romelia och se om hon ar hemma. Hade varit kul att hitta pa nagot imorgon nar jag kommer fram (jag kanner inte for att hanga ensam pa hostelet som jag gjorde forra gangen jag var i San José.. x)

Har hort en hel del olika saker om vadret pa den Karibiska sidan; en kille pa ASVO's hostel sa att det skulle regna i januari medan ett par andra sa att det nog skulle kunna vara riktigt fint vader sa har ars. Sjalvklart hoppas jag pa det sistnamnda :P Har inte hunnit snorkla an och jag har hort att den Karibiska sidan ar overlagset bast for detta tack vare alla korallrev! Aaaaah jag hoppas verkligen att det kommer vara fint atminstane nagon dag sa jag far gora det. Att snorklia i ett korallrev finns namligen med pa min lista over saker jag ska gora innan jag dor :P 

Igar fick jag antligen fort over bilderna fran kameran till USB-minnet :D Har kommer en liten sammanfattning over det jag gjort den senaste 1,5 manaden :)



Dessa tva bilder tillagnas Johan ;)
 

Sa har sag var strand ut i Romelia, Playa Grande :)


Romelia-ganget nar vi gick till viverot for att kolla pa manformorkelsen :)


Ganget vi firade nyar med!


SKOLDPADDSUNGAR!! :D


Exhuming! D.v.s vi graver upp gamla bon och ersatter sanden eftersom den gamla sanden ar "anvand" och allmant acklig..

(Det ar SVINVARMT!!!)

Och sa avslutningsvis en liten vacker bild pa mig. Leendet ar fejk, syns det? ;)


Buena Vista

Alina, Barbara och jag atervande till Buena Vista pa nyarsdagen eftersom vi insag att det skulle var omojligt att hitta boende nan annan stans plus att ingen av oss riktigt hade ork att resa vidare och ingen visste vart vi skulle ta vagen om vi bestamde oss for att gora det. Vi fick inget vanligt mottagande direkt, kanske inte sa konstigt med tanke pa omstandigheterna. Nu har det kommit ganska manga nya volontarer och de ar trevliga och allt, men det ar anda inte riktigt samma sak. Jag saknar min forsta vecka i Romelia som var helt underbar, tiden i Quepos och sa har jag borjat langta hem riktigt mycket dessutom. Men eftersom allt har varit sa bra hittills ar det val bara naturligt att det gar utfor ibland. Tur att det "bara" ar en manad kvar :P Haha nej det ar sorgligt det med, men nu kanner jag att tre manader nog var en alldeles lagom tid att vara borta. Hade nog inte pallat ett halvar som jag tankte fran borjan.

HAHAHA agaren till internetcafet har In the shadows av The Rasmus som ringsignal!!! xD xD Var bara tvungen att skriva det. Idag ar en fin dag, solen skiner och det ar varmt. Och jag har failat med solbrannan haha. Jag vet, bara jag kan faila med solbrannan i ett land som Costa Rica. Vad som har hant ar att eftersom jag alltid har pa mig mina shorts ar mina ben bruna och min rumpa vit... Ashett, jag vet. Jag ar val allmant kand som "the whitest ass in Costa Rica" vid det har laget haha xD I ett desperat forsok att fixa det brande jag mig surprise surprise, sa nu ar jag rod ocksa. Men men, den bjuder jag pa xD
Och jag fattar verkligen inte hur liten varlden ar! Vid flera tillfallen har jag traffat random folk som kanner varandra pa mer eller mindre invecklade satt, men idag tar nog alla priser. Jag satt och kollade Facebook nar en kille kommer in och fragar agaren om det ar mojligt att anvanda datorn bredvid mig. "Vanta lite, den rosten kanner jag igen!" tankte jag och vande mig om, och det ar Marco fran Romelia! xD Jag menar, what liksom! Sen kom Marijn ocksa som ocksa var pa Romelia samtidigt som jag. Helt underbart! Tanken var att vi skulle ta samma buss fran Montezuma men eftersom Marco blev sjuk kom de inte till bussen och vi kunde inte saga hejda ordentligt. Vi skrev lite over FB och de sa att de tankte aka till Sámara men vi hade inte varandras nummer och med tanke pa allt tankte jag att de far jag val aldrig se igen, men voilà, har ar de! xD Riktigt kul! Och helt random. Haha.

Detta ar forresten projektet med floden med krokodilerna! An sa lange har jag inte sett nagra, men de som patrullerade stranden inatt sa att de sag ogonen sticka upp ur vattnet :P Floden rinner jattenara stranden och vid lagvatten kan man vada over utan problem, men vid hogvatten har vi en liten kajak. Det ar en valdigt lugn strand med lite grovre, morkbruna sandkorn. Jag foredrar nog de ljusare stranderna men denna ar fin ocksa. Och sa finns det Mangroveskog ocksa :)

Nu har jag inte rad att skriva nat mer. Hoppas ni har det bra!


RSS 2.0