No one likes a whine-ass

...så därför ska jag inte whinea nåt idag.
Har några punkter på att-göra-listan, bland annat ringa upp ett par arbetsplatser och handtvätta (badrummet är äntligen igång att renoveras så ingen vatten-pryl förutom handfatet fungerar därinne för tillfället) så vi får se när jag orkar göra dem. Har ju börjar sjunga i kör också så det är träning ikväll kl 18. Det är en massa musikesteter, gamla och nya, och jag :P Men de sa att jag var välkommen ändå x) Insåg verkligen förra veckan hur mycket jag saknat att sjunga i kör!

Igår övade jag ett av mina provspelningsstycken med piano för första gången. Först gick det asdåligt. Sen blev det bättre men jag var ändå inte helt nöjd när jag gick därifrån. Men nu vet jag vad jag måste fila lite extra på vilket ju är bra. Men jag är ändå nervös för provspelningen i Linköping nästa vecka. Men det får gå som det går och det kan ju inte gå på nåt annat sätt än som det går. Eller nåt.

Tack snälla söta Jessica och Karin för kommentarerna!

Tisdag

Varför ska det vara så svårt med vissa saker? Bara en sån småsak som att lägga till två punkter i mitt personliga brev och skicka till min jobbcoach känns som ett sånt där klätterplanks-hinder som man klättrar över när man har militärträning. Att hålla på och marknadsföra sig själv är ju jättejobbigt! Man skriver samma saker om och om igen och upprepar sig och då blir det ingen bra text. Man använder sig av alla synonymer man kan men det blir ju inte bra ändå. Man måste visa sig som världens supermänniska som brinner för precis allt och som är jätteduktig på allt som är bra att vara duktig på. Och allt är ju så meningslöst ändå för ingen kommer vilja anställa någon som bara kan jobba två månader. Jag har tre provsökningar att tänka på och hade gärna struntat i allt annat men jag behöver alla pengar jag kan få tack vare oväntade utgifter som ansökningsavgifter (man ba w00t!?). Som om det inte räckte med att betala en tågbiljet på 780 spänn bara för att det råkar vara långfredag när man ska hem från Bollnäs, liksom.
Men visst, det är bara småsaker som jag bygger upp till mentala berg. Precis som allt annat. Men just nu vill jag bara dra täcket över huvudet och låtsas att jag har feber och att hunden åt mina läxor.

Minnen

Vad fantastiskt det är med bilder när man är nere.


En personlig favorit från en personlig favorit-dag.

Mitt bloggnamn

Tänkte förklara mitt bloggnamn för er idag! (Det hade jag egentligen tänkt göra i höstas när bloggen var ny men andra saker kom emellan så det blev aldrig av.. :P)

Bloggnamnet består av två delar: "Viva" och "Vivace" (uttalas "vivatche").
"Viva" är spanska och är uppmaningsformen av "att leva" och betyder alltså "lev".
"Vivace" är italienska, används som tempobeteckning inom klassisk musik och betyder "livligt".
Så om man struntar i att det är två olika språk så betyder alltså mitt bloggnamn: "Lev livligt". Det tyckte jag var fint :) :P

Så, nu vet ni det! ;)

Onsdag

Har egentligen inget intressant att skriva men bara för att Sofia uppmärksammade att jag typ är den enda som bloggar nu för tiden så får jag väl hålla igång i alla fall ;) xD

Har precis varit och träffat min jobbcoach för andra gången. Hon heter Ulrika och precis som efter förra gången känner jag mig riktigt peppad nu. Hon gav mig lite tips på vad jag kan ändra på i min CV men överlag tyckte hon att både den och det personliga brevet var riktigt bra, så det var jätteskönt att höra. Sen tipsade hon också lite om ställen som jag aldrig tänkt på att söka jobb hos, också bra!

Upptäckte för övrigt att det bara är två veckor kvar till sökningarna i Lunnevad. Hjälp? Vet fortfarande inget om vilken dag jag ska dit så jag tänkte ringa idag och fråga.

Dagens Vem-fasen-bryr-sig:
Det är mulet och blåser fastän meteorologerna sa att det skulle vara sol och fint. Känner mig lurad.

David Garrett

Min framtida man har fått en konkurrent.


Tankar om stenåldern

Tänk vad enkelt livet hade varit om vi levde på stenåldern. Jo men seriöst! Visst, man kunde riskera att trampas ner av en mammut och bli uppäten av en sabeltandad tiger när man gick ut ur grottan på morgonen, men tänk efter:

Man hade inte behövt oroa sig alls för vad man ville bli! Typ: "Jaha Kronk, vad vill du bli? Skinngarvare eller stenknackare?" Och om Kronk skulle ångra sig i framtiden hade detta inte inneburit en massa krångel med CSN utan han hade helt enkelt bara kunnat slå sig ner vid elden där de andra hängde och haka på dem.
Fetma hade inte varit något problem, och om man skulle råka bli fet ändå hade det inte gjort särskilt mycket eftersom detta skulle innebära att man inte frös lika mycket på vintern.
Ingen hade köpt importerat, djurplågat kött från Tyskland bara för att det var billigare.
Allt som behövdes i energiväg var en eld (med ved som bränsle, inte kol/olja etc.!)
Ingen global uppvärmning skulle finnas, och inte heller överbefolkning eller etnisk rensning - och inga kärnvapen och maktgalna idioter som inte inser att de redan har alldeles för mycket makt.

Men visst, på många andra sätt var det inte bättre att leva då; Man levde t.ex inte lika länge (vilket ju dock faktiskt kan ses som positivt i vissa sammanhang) och medicinen är såklart obeskrivligt mycket bättre idag än vad den var då.
Men jag tror faktiskt att det var mycket lättare att vara lycklig då än idag.


The master of postponing

...har gjort det igen!
Upptäckte nyss att det är sista ansökningsdag för folkhögskolan i Bollnäs på måndag. Beslutsångest igen. Pratade med Malin som går där nu och hon tycker att det är jättebra där, och dessutom var hon säker på att jag skulle komma in, vilket ju är positivt såklart. Men det är ju så långt bort (inget jämfört med Sollefteå då, men ändå ;)) och det är dyrt att åka dit. Måste ju även åka dit för provspelningarna... Fast det kommer säkert sluta med att jag söker ändå. Bättre att söka för mycket än för lite, och man kan ju som sagt tacka nej om det skulle vara så. Dessutom har jag ju varit där och hälsat på Malin och det verkar vara en nice skola. Så varför inte liksom? 

Hur gick intervjun då? Helt ok faktiskt! Dock hade inte hon jag träffade förstått att jag främst var intresserad av timvikariat och inte sommarjobb, så då kände jag hur jag sjönk på prioriteringslistan haha. Anyway, Fjällbacka hörde av sig idag och erbjöd mig samma jobb som jag hade förra sommaren :) Det känns superbra för det är ett jobb jag känner till och vet att jag trivs med, och dessutom på en jättevacker plats ^^, 

Hade en supernajs onsdagkväll med Daniel och Jessica! Vi såg Till det som är vackert, och Jessica och jag syntes faktiskt i bild på ett ställe! :D Såg ju dock hemsk ut såklart: halvsovande och med platt hår.. Jag som ansträngde mig för att INTE se ut så x) Men ändå! Och trots att filmen var rätt mysko och inte slutade på samma sätt som jag ville så var den faktiskt helt ok, och jag är dessutom jätteglad över att min filmdebut var i en film med så mycket vacker klassisk musik som i den här hihi! x)

Intervju :)

Jag har ju helt glömt bort att berätta en sak! Vänersborgs kommun hörde av sig i måndags och imorgon ska jag på intervju! :) Detta blir min första "riktiga" intervju någonsin vilket känns både spännande och nervöst. Men allt tajmade sig så bra för jag hade mitt första möte med min jobbcoach idag och hon gav mig en massa tips på vad man kan tänka på och så. När jag satt där och pratade med henne insåg jag verkligen hur oförberedd jag var så det var verkligen tur att jag hann träffa henne innan intervjun. Äntligen lite flyt! :D Håller tummarna!


Ny krukväxt

Säga vad man vill om den här typen av skämt men var inte detta ganska klockrent? xD


Tisdag

Måste börja med att säga stort tack till Jessica för support under mitt beslutsångest-moment igår :) Kändes riktigt bra när jag fått ivägskickat ansökan så förhoppningsvis var det rätt sak att göra. Idag ska jag skicka in alla papper och måla och såklart öva. Sen får vi se om Jehovas vittnen tittar förbi idag igen... De sa att de kanske skulle komma tillbaka :P Anyway, man ser knappt golvet på mitt rum så jag måste nog städa lite också... och eftersom att solen skiner för en gång skull får man pressa in en promenad nånstans. Så kommer nog min dag se ut.

Just det! Jag tittade aldrig på finalen i lördags, Sofia :P Var i Göteborg med Malin och Olle och kom inte hem förrän det var slut. Men vi youtubade några av bidragen morgonen därpå och ja, vad ska man säga? :P Jag har nog officiellt slutat orka bry mig faktiskt. Vad tycker ni då? Vann rätt låt?

Dagens vem-fasen-bryr-sig?:
Har efter många år kommit fram till att det är bättre att ha marmeladen under osten när man äter rostat bröd. Det känns lite fel men man slipper att marmeladen glider av vilket ju är ett plus. Var det förresten inte detta vi kom fram till under vårt matsals-experiment i trean? Isf, varför tog det så lång tid för mig att fatta? xD

Skickat

Nu har jag skickat in ansökan till Lunnevad. Däremot måste man skicka in noter och personbevis etc. via fysisk post vilket ju inte kommer hinna fram innan imorgon... Förhoppningsvis är själva ansökan det viktiga så det inte gör så mycket. Vi får helt enkelt se. Nu ska jag gå ner till grannarna och vidimera 5000 intyg. So long!

Beslutsångest

Jag har ett problem som inte är något jämfört med vad som händer i världen för tillfället, men som oroar mig ändå. Det finns en folkhögskola som heter Lunnevad som ligger i Linköping som jag bestämde mig för att inte söka eftersom det står på hemsidan att den är tvåårig. Men i helgen träffade jag lite folk som alla sa att de kände människor som bara gått ett år där och att det inte var några problem. Det värsta är att sista ansökningsdag är imorgon och provspelningarna redan om tre veckor.
Jag kan ju inte påstå att jag iaf i nuläget känner mig redo för provspelningar. Och dessutom är jag inte säker på om jag ens vill gå där. Så varför bry sig? Jo, därför att 1) eftersom jag aldrig har gjort någon provspelning förut kan det vara en bra erfarenhet; 2) Olle bor där och ska dessutom också söka, och det är ju nice att ha nån som man känner; och 3) skulle jag komma in men bestämmer mig för att inte gå kan man ju tacka nej. Och på tre veckor hinner man ju faktiskt öva rätt mycket om man ligger i.
Men jag är ju livrädd!!! xD Och tre veckor kommer gå snabbt. Men jag ville ju ha motivation, eller hur? Jag måste bestämma mig idag. HUR SKA JAG GÖRA?? 

Melodifestivalen ...eller?

Alltså.. nu måste jag av-arga mig lite.
Enligt en artikel i ttela idag har man minskat svenska folkets makt i omröstningen i Melodifestivalen. Varför då? Jo, för att det på sistone har gått så dåligt för Sverige och därför har man infört en internationell jury som ska ge en bild av vad som funkar i Europa. Är det bara jag eller är inte detta ännu ett steg i HELT FEL riktning? Melodifestivalen har ju alltid varit ett kommersielt jippo och det var längesen nu som allt fokus började läggas på showen och det slutade handla om musiken, och man pressar vartenda litet korvöre ur tittarna genom att ha fem miljoner olika omröstningar och dueller och allt-var-det-nu-är (den enda fördelen med det här som jag kan se är att fler artister får visa vad de går för). Systemet har ju ändrats ute i Europa också, en förändring som Sverige uppenbarligen inte har gynnats av. Som en reaktion på detta ska man nu minska svenska folkets rätt att välja vilket bidrag man vill skicka till Eurovision bara för att Sverige inte kan acceptera nederlag. Okej, fine, jag kan finna mig i att musiken inte har lika stor betydelse längre men det är väl ändå självklart att det är folket som ska bestämma vilken låt man vill ska representera sitt land? Men nej, det viktigaste är ju att vinna, eller hur? Jag fattar inte riktigt hur, men Melodifestivalen har på något sätt lyckats ta ännu ett steg ifrån vad allting handlade om från början, nämligen glädjen till musik. Kanske borde de tänka om sitt namnval?



*Spökröst*: Du tror du har makten... Men det har du inte! De vill bara ha dina pengar!! Oooooh!

(Och förresten, hur kan man lita på att den internationella juryn verkligen röstar på det bidrag som de tror kommer funka bäst? De kanske röstar på det de tycker är sämst bara för att eliminera en potentiell konkurrent?)

Nostalgiryck

Åååh gudars this brings me back! xD Älskade den här låten när jag var liten!

BTW hur töntigt är det inte att de censurerade "gun" men inte "dick"? Hahaha!

Tisdag

Idag var inte lika seg! Skulle faktiskt nästan våga påstå att min dag var lite action-fylld. Pappa och jag monterade ner soffan och lastade upp den på släpkärran, sen körde pappa iväg den till Myrorna. Det var lite sorgligt men vi ska ju få en ny soffa imorgon. En röd! Jag har inte sett den än så det ska bli riktigt spännande höhö. Klockan 16 skulle jag möta Agneta, min gamla spellärare, på n3 (Kulturskolans nya lokal (den supervräkiga nya byggnaden på Innovatumområdet...)) men eftersom jag satt och målade glömde jag av tiden och kom iväg tjugo i istället för halv som planerat. Tänkte gå över slussarna men väl där upptäcker jag att de spärrat av vägen eftersom de håller på och bygger, så jag fick gå världens omväg och blev därmed ännu senare... Var rätt stressad och hade världens håll när jag äntligen kom fram. Då var klockan 16:15 xD Som tur var var det fem min kvar innan Agnetas nästa elev skulle komma så vi fick en liten pratstund iaf vilket var nice. Och så gav hon mig piano-komp-noterna till ett av styckena jag ska spela på mina provspelningar vilket var huvudsyftet med min lilla utflykt till n3. Om nån skulle vara intresserad är det den här romansen av Johan S. Svendsen som jag ska spela (de sätter igång vid 1:02 och introt håller på till 1:48) :

Kan lägga upp de andra två nån annan gång.

Fortfarande seg

Nu sitter jag här igen och deppar över att jag gör samma saker hela tiden. Jag sover alldeles för länge, går upp och bestämmer mig för att jag har några småsaker att göra och så slutar det med att jag inte gör dem ändå. Så hur är det möjligt att fördriva tiden utan att göra något? Mycket bra fråga, jag vet verkligen inte. Men på nåt sätt går det. Har dessutom utvecklat ett spindelharpan-beroende. Spindelharpan är mycket bra när man har lite tid att slå ihjäl, men har man mycket tid att slå ihjäl så kan det bli farligt. Faktiskt!! En gång slösade jag bort typ två timmar med att bara sitta och lägga spindelharpan och spela hjärter och lägga vanliga harpan. Fyf*n vad tragiskt. Undrar varför jag skriver detta på bloggen, jag skäms ju över hur deprimerande min livsstil har blivit x) Kanske för att mitt undermedvetna inser att jag måste göra det för att mitt "övermedvetna" också ska fatta. Kanske? Och kanske för att jag vill att ni ska ge mig en virtuell bitch-slap så jag vaknar och kommer igång. Hur som helst, har många roliga grejer planerat för helgen så jag kan ju lika gärna bestämma mig för att göra något vettigt för att förtjäna dem, t.ex promenera minst 30 min varje dag och öva minst 1 timme varje dag. Och skicka in de sista ansökningarna. Och maila arbetsförmedlingen. Sådär, nu är det bestämt. Och det ligger på Internet så det går aldrig att radera. There's no turning back now ta-ta-ta-taaaah!

Seg

Måste börja med att tacka för era kommentarer på Super Mario-inlägget!:D Blev så glad haha!

Är inte särskilt pepp på den här lördagkvällen om jag ska vara ärlig. Hade besök av Sussie, Linnéa och Therese igår och eftersom vi inte setts alla fyra på hur länge som helst blev det ganska sent och när vi skulle lägga oss bestämde jag mig för att sova i soffan för jag orkade inte pumpa upp luftmadrassen :P Kunde dock inte sträcka ut mig ordentligt plus att det var ganska obekvämt så jag sov inte särskilt bra och idag är jag jättetrött och har ont i hela kroppen xD Får skylla mig själv.
Vi hade nyss besök av min morbror, kusin och morfar. Vi åt semlor och det var riktigt mysigt :) Nu har de åkt hem och nu sitter jag här och vet inte riktigt vad jag ska hitta på för jag orkar inte göra något x) Hoppas verkligen jag lyckats hitta nåt kreativt att göra för jag vill inte sitta och kolla på melodifestivalen! xD

Nåt otroligt mysko hände förut när jag var ute och promenerade! Jessica ringde och helt plötsligt dör mobilen bara sådär:O När jag slog på den igen var den nästan helt urladdad vilket inte är det minsta logiskt eftersom jag laddade den igår. Inte heller hade den gett ifrån sig nån förvarning innan den dog som mobiler brukar göra. Och när jag kom hem och satte i laddaren var den helt plötsligt uppe i 97% och den behövde bara jättelite tid för att bli klar. Men den är ju över tre år så egentligen är det väl inte så konstigt om den flippar lite. Har ju som sagt funderingar att köpa en ny fast jag vill inte spendera mer pengar på ett bra tag nu! x) Vi får se hur länge min gamla mobil orkar hänga med helt enkelt :P

Super Mario World

Ni vet det där gamla Super Mario-spelet? Det där när man inte kunde gå tillbaka utan bara framåt? I vissa banor åkte skärmen framåt av sig självt, vilket innebar att man kunde mosas mot nån vägg om man inte var tillräckligt snabb för att hänga med. Min tid utomlands var typ som en sån där bana (förutom att istället för att hoppa på och döda sköldpaddor så räddade jag dem...) Hela tiden, och framför allt när det inte gick som planerat, kände man att någonting knuffade en framåt och man var tvungen att tänka ut den smartaste lösningen samtidigt som det inte fanns så mycket tid att göra det på. Nu är jag hemma och nu är det mer som en av de andra banorna, där skärmen bara rör sig framåt när man själv gör det. Fast man kan ju fortfarande inte gå tillbaka och välja en annan väg, såklart. Och tiden tickar ju ner hela tiden. Det var ju det som var ett problem med dessa banor: man trodde att det var lugnt men så helt plötsligt dog man och man bara: vafasen hände?! Men så insåg man att det var för att tiden hade gått ut. Vad jag menar är att nu har jag inte så mycket som knuffar på mig, och det gör mig liksom lat. Och det får mig att glömma att tiden går ändå. Men jag orkar inte, jag är så trött på saker som de är! Jag vill bara ta svampen så jag slipper vara liten och sårbar eller hitta Yoshi och kunna hoppa jättehögt. Eller varför inte ta blomman så jag kan skjuta små eldbollar på allt som irriterar mig? ...eller nåt.
(Jag jämför mitt liv med ett Super Mario-spel. Är det normalt?)


RSS 2.0