Vindar, andetag

Hittade denna lilla länk på Youtube. Det är en liten del av ett stycke som heter "Vindar, andetag" som är skrivet av Micaela Hoppe som spelar horn i BKS. Vi spelade den första gången jag var med på sommarkursen för två år sedan och det är vi som spelar i detta klipp :) Stråkstämman hörs dock tyvärr inte så mycket i denna del av stycket. Anyway, jag tycker att den är helt underbart vacker så jag tänkte att jag skulle dela med mig av den.
Sen ska jag göra klyftpotatis.


Fredag

Imorgon är det BKS, denna gång i Arboga och Hallstahammar. Senast jag var med var i oktober så det ska bli jättekul att orkesternörda sig igen. Dessvärre har jag ingen ork för att packa och organisera mig så därför sitter jag här istället. Upptäckte att mitt gamla älsklingsband Flogging Molly har en massa musik på Spotify så nu sitter jag och lyssnar igenom mina gamla favoritlåtar. Många av dem är lite hysteriska men jag gillar dem fortfarande ^^, Det var längesen jag la upp dagens låt så jag får göra det nu. Denna låt är inte alls hysterisk och är, iaf enligt mig, jättevacker. Hittade ingen musikvideo men den här hade lite fina bilder så den fick det bli.


modernisering pågår

I helgen har Anna och jag varit på Miljöpartiets kongress som hölls i Karlstad. Jag var inte alls peppad på att åka iväg om jag ska vara helt ärlig men när jag väl kom dit blev jag jätteglad att jag bestämde mig för att följa med. Det var otroligt skönt att riktigt nörda in sig i alla politiska frågor och slippa tänka på allt annat. Sen var ju faktiskt Peter Eriksson och Maria Wetterstrand där och höll jätteinspirerande tal. Jag har ju alltid beundrat Maria Wetterstrand och på fredag kväll på festmiddagen tog jag mod till mig och gick fram och presenterade mig ^^, Sa att jag tyckte att hon hade gjort ett fantastiskt jobb som språkrör. Kändes lite mobbat men hur ofta får man chansen att göra nåt sånt liksom? Morgonen därpå sa jag god morgon till Peter Eriksson som bodde på samma hotell som vi x) Awesomeness. På ett sätt var det en historisk kongress eftersom det ju valdes nya språkrör (Åsa Romson och Gustav Fridolin, kan bli riktigt bra!) och trots att jag inte hade rösträtt var det grymt att vara där och vara en del av alltihop.


Hade bara mobilkameran så mina egna bilder blev jättedåliga. Denna är från Google.

Sen känns det som jag borde ge en förklaring till onsdagens inlägg. Som jag skrev innan dess meddelade Larry i tisdags att han hoppade av Negative så onsdagen var redan lite deppig. Sen fick jag reda på att jag inte kom in på Ingesund (det var typ 26 sökande eller något på klassisk fiol och de tog bara in fem. Alla dessa hade redan gått ett år på folkis och har alltså nördat asset av sig i ett helt år med jätteduktiga lärare, något som jag inte kan tävla mot) och i mailet skrev de även att det typ aldrig hade varit så hög konkurrens som i år. Hade kunat skriva minst 15 rader om hur det är att vara arg på Universum men det ska jag bespara er. Adderar ni PMS, mensvärk och spöregn, så kan ni nog förstå hur min onsdag var.
Men livet går vidare.


...

Vilken fruktansvärd dag.

well this SUCKS?!

Larry har hoppat av Negative. Det känns... ologiskt. Och sorgligt. Och bara fel! Kan inte nån bara banka vett i skallen på alla som hade nåt att göra med det här?!



Hur ska det nu bli?


Helg

Idag är det omval till landstinget! Det handlar om viktiga frågor som sjukvård och kollektivtrafik och framförallt att konkurrera ut främlingsfientliga partier, så ut och rösta, allihopa! :D

Min helg har varit riktigt go, något jag kände att jag behövde för trots att jag varken jobbar eller pluggar har min kalender på något mystiskt sätt varit fullknökad den här veckan. I fredags tittade jag på Eclipse för första gången i mitt liv. Jag är ju som de flesta känner till inget Twilight-fan, kanske för att hela den här hysterin autumatiskt gör mig lite anti. Det var visserligen längesen nu som jag läste böckerna och jag vill minnas att det var Eclipse som jag tyckte minst om, men jag får faktiskt erkänna att filmen var bra! Till och med spännande på sina ställen, trots att man redan visste vad som skulle hända. Och Pattinson och Lautner i all ära, men jag måste nog säga att Rathbone is the man! xD


Team Jasper, någon?

Lördagen var en sån där underbar slappardag och jag tog inte av mig pyamasbyxorna förrän kl 20 xD Johan och jag plöjde igenom fjärde, femte och sjätte Harry Potter-filmerna (sjuan del 1 ska vi se ikväll x) och sen drog jag till Linnéa och tittade på Eurovision. Jag vet, jag gillar inte Eurovision alls, men när man har någon att kommentera med så kan det faktiskt vara kul :P Sms-kommenterade dessutom med Jessica vilket var roligt det med. Anyway, orkade inte med omröstningen för när jag hörde att det började gå bra för Sverige började jag känna mig engagerad och patriotisk och ville att Sverige skulle vinna vilket jag kände inte kunde vara så hälsosamt för mig, så jag gick och la mig haha. Men man får ju verkligen gratulera Eric Saade för tredjeplatsen! En fråga har jag dock... Vad är grejen med pokebollen??!



Vår

Det var ett tag sen jag skrev nåt och jag har ingen bra ursäkt, har helt enkelt inte orkat :P Inte för att jag vet vad jag ska skriva nu dock, har egentligen inget speciellt spännande att dela med mig av idag. Kan ju skriva att jag bestämde mig för att rädda det lilla av solbrännan jag har kvar så både igår och idag har jag solat och märker till min glädje att det faktiskt ger resultat med en gång! Det har aldrig hänt mig förut eftersom det brukar ta typ över två veckor innan kroppen fattar att man blir brun av att sola... och sen blir man inte så brun i alla fall. Men nu när jag har något som man skulle kunna kalla för basbränna så är det bara att köra på. Sweet!
Har även kommit fram till att försommaren nog är lite vassare än de andra årstiderna, det är ju bara för underbart när man kan gå i linne och känna solen värma och se alla vackra blommor, höra fåglarna sjunga etc. Bara för det slänger jag upp en äkta vårbild som jag tog för ett par år sen :)


Ron in my <3

Nu kan min inre fjortonåring dö lycklig xD Malin och jag fick blodad tand i tisdags så vi åkte tillbaka till stan på kvällen och parkerade utanför Swania, sen gick vi lite fram och tillbaka och hängde på bänkarna utanför Mamma Mia och tillslut så kom Rupert Grint i sin bil och jag fick se en glimt av hans ansikte på avstånd innan han försvann in på hotellet x) Innan kände jag mig jättetöntig och kände att jag aldrig skulle våga gå fram, men när jag väl såg honom insåg man att han trots allt bara är en vanlig männsika som är grym på sitt jobb och om jag någonsin skulle få chansen hade jag lätt gått fram för han verkar vara en så schysst och cool person! :D Fast det går ju inte att förneka att det hade varit najsigare om man råkade stöta ihop med honom på stan à la Notting Hill istället för att trängas med alla tonåringar och deras systemkomeror xD Man är ju faktiskt snart 21 liksom. Fast å andra sidan borde man få ta paus från sitt vuxenliv och vara lite tonårshysterisk ibland för när allt kommer omkring är det ju faktiskt ganska kul, tycker ni inte? ;)


Bild från Google

På spaning

Okej, jag erkänner. Jag är så avundsjuk på alla som har sett/träffat Rupert Grint att jag både förvånar och näst intill föraktar mig själv xD Men det är ju trots allt Ron vi snackar om så jag tycker att jag är förlåten ;) Jag har inte så stora krav; det räcker med att jag får se hans röda hår lite på avstånd så är jag nöjd sen! Jag menar, är det för mycket begärt? x) Malin och jag var ute på spaning idag men utan resultat. Däremot såg vi en massa folk med kameror, videokameror och mikrofoner utspritt lite varstans så jag vet inte riktigt vad det handlade om. Vi har väl fastnat tusen gånger på deras kameror med tanke på hur många gånger vi gick upp och nerför gågatan haha.

Sökningen i Ingesund var igår och det gick väl helt okej. Eftersom jag är perfektionist och verkligen vill in på den skolan så blev jag såklart inte 100% nöjd, men man kan ju hoppas att det räcker till ändå. Resultatet får jag veta om två veckor så jag får våndas fram tills dess. Annars så känns det riktigt skönt att sökningarna är över, speciellt eftersom detta innebär att jag kan göra andra saker utan att få dåligt samvete för att jag inte övar xD Sen är nästa BKS-helg på g vilket kommer bli supernice för vi ska spela Förklädd Gud som är ett hur vackert verk som helst! Och vet ni, jag blev så himla glad för när jag skulle leta upp första satsen för att lägga upp här så blev första träffen en inspelning från när symfonin och estet-kören gjorde samma verk för två år sen! :D:D Det är första gången som jag ser/hör en inspelning av detta så det var riktigt kul att se! Jag sitter längst fram till vänster om Cecilia som dirigerar och syns jättetydligt från 2,42 och framåt ;)


RSS 2.0