Big Yellow Taxi

Ja nu ska jag snacka om musik igen! Men jag kan inte låta bli för jag blev så himla glad nu haha! 2003 kom en låt som kördes lite då och då på Rix FM som jag gillade men jag fick aldrig reda på vad den hette. Till och från (senast häromdagen faktiskt haha!) har jag funderat på den och tänkt "Jaja, den får jag väl aldrig reda på vad den heter, vad synd." Hur som helst, har ju börjat lyssna på Joni Mitchell som har en massa musik på Spotify, så jag drog lite sporadiskt några låtar som titeln lät nice på till min lilla 60's-80's-spelningslista som jag lyssnar på just nu, och helt plötsligt sätter jag mig spikrakt upp i stolen - DET ÄR DEN LÅTEN! :D Fast ah, originalet då. Som för övrigt också var jättebra :P Jag blev så himla överraskad och glad haha. Låten heter Big Yellow Taxi och covern som kom 2003 är gjord av Counting Crows. Som om detta inte var nog visade det sig att Vanessa Carlton som gjort låten Thousand Miles (som också är jättebra haha) var med på ett hörn också. Alla visste säkert redan detta men jag var bara tvungen att skriva det ändå x)Undrar förresten varför videoklippet blev så stort... Någon som vet?

Joråmensåatt...

Imorrn hålls en jobbmässa på Arbetsförmedlingen i Vänersborg och dit tänkte jag gå för att marknadsföra mig själv, så nu filar jag på CV't (jag vill förresten alltid säga CV'n men det är fel va? :P) och det personliga brevet. Som vanligt går det rätt trögt så jag piggar upp mig själv med att lyssna på Green Day's äldre låtar, det gör mig alltid lite gladare :) Trots att det var längesen jag lyssnade på dem regelbundet så kommer deras musik alltid vara en del av mig tror jag ^^,

Annars då? Inte särskilt mycket händer i mitt liv men det var ju ingen större nyhet. Övade lite fiol men det gick dåligt så jag gav upp. Har målat lite också (tavlan börjar ta form nu Jessica ;)) men det tar nog ett tag till innan den blir klar med tanke på hur petig jag är hehe. Det är typ det enda jag har ork med nuförtiden. Finns ju tusentals saker man borde göra, som att laga god mat och gå ut och promenera till exempel. Men med tanke på hur isigt det är stannar jag nog inne. Och jag har ingen inspiration att laga mat så det kommer inte bli av heller. Och alla vet ju att utan bra mat, motion och frisk luft så blir man rätt deprimerad, sur och seg. Och inspirationslös. Så ja, det är ju en ond cirkel som man är för lat att bryta, typ. På tal om Green Day så finns det en väldigt passande låt som de har gjort angående detta haha. Det fanns ingen kod så man kunde inte lägga upp den här, så de som har lust och ork och inte har nåt bättre för sig kan ju följa den här länken (och lyssna på texten!!) :P

http://www.youtube.com/watch?v=42BBdzzgPNM

En nästan produktiv fredag

Men usch vad mobbad jag känner mig nu! xD Jag har bara lagt upp något jag tecknat eller målat på Internet en gång förut och det var aslängesen. Ärligt talat tar det emot ganska mycket för antingen är jag inte nöjd och varför isf visa det för omvärlden?, eller så är jag jättenöjd och så känns det som att jag skryter om jag lägger upp det. Men nu skiter jag i det!!! Typ alla andra gör det ju och jag blev faktiskt supernöjd med den här blyertsteckningen! Dessutom sa Karin att hon ville se den så här kommer den! :)



För de som inte vet är det Jonne, sångaren i Negative, som bilden föreställer ;) Egentligen är den något större men jag blev tvungen att beskära den lite. Originalbilden är snodd av en tjej på forumet (tack förresten! ;) ) 
Precis som förra gången jag tecknade av Jonne så kände jag mig jättetöntig, som en mobbad liten 14-åring hahaha. Speciellt när pappa kom in för att hämta något från mitt rum x) Det tog fan hela eftermiddagen att bli klar, men det gjorde faktiskt inte så mycket för ärligt talat har jag ingenting emot att stirra på hans ansikte några timmar i sträck ;)

Annars har jag inte gjort särskilt mycket idag. Har dock hunnit med att skicka in min ansökan till Ingesunds Folkhögskola. Lyckades knåpa ihop en liten text som jag hoppas ska visa mitt engagemang så jag blir prioriterad bland alla människor som söker :P Hoppas går ju i alla fall. Ska ansöka till fler också så fort jag får ändan ur x)

Tack och hej!

Teknisk support?

Funderar på att köpa en ny mobil men vet inte vad som är prisvärt. Jag vill inte ha en touch-mobil, den behöver inte vara särskilt avancerad och den får inte vara för dyr. Det viktigaste är att man kan ringa, skicka sms och mms och ta kort typ :P Och såklart att den inte går sönder efter ett år så man måste köpa en ny! Gör Sony Ericsson fortfarande bra telefoner eller borde man satsa på något annat och isf vad? Help please (A) ;)

About my sorrow

Hittade detta lilla klipp tack vare Karins underbara blogg-inlägg ;D Blev så glad för det är en av mina favoritlåtar och ljudet är hur jäkla bra som helst trots att det är liveinspelat! Folk kanske redan spyr på Negative-klipp nu efter att ha läst Karins blogg men jag kan inte låta bli!:P Jag menar, lyssna på stråk-stämman!!:O Människan som skrev den är ett jäkla geni!

Btw, jag är antagligen ganska mobbad och har annorlunda smak än alla andra, för de spelar typ aldrig mina favoritlåtar på sina konserter :P Hade de spelat denna och det hade låtit lika bra och om jag hade varit där hade jag nog gråtit haha xD MEN hade jag fått bestämma hade de haft live-stråkar också!! Banne mig. Jag kan ställa upp om de saknar folk... ^^ Ååh det hade varit underbart :)

(Jonne har nog förresten tagit över min själ också, Karin! x)

Tchaikovsky

Okej är nästan helt 100 på att ingen annan bryr sig men... alltså HERREGUD vad den här är fin!!! Min favorit tror jag... Ja jo, av alla klassiska verk som finns är detta min favorit. Pas de deux från Nötknäpparen av Tchaikovsky. Ingen orkar säkert lyssna på den men jag blev så himla uppfylld av kärlek nu att jag lägger upp den iaf :D

helg

Är egentligen inte särskilt bloggsugen men eftersom det har hänt lite grejer utöver det vanliga får jag väl göra det ändå.

Umgicks med Jessica i torsdags :) Mycket trevligt att se henne igen efter fyra månader (blev tvungen att räkna efter, ja det är 4 månader! :O omg...) Vi drack kaffe, åkte till Trestads lekland med supersöta lilla Freja och såg på film. Och så bröt jag mitt löfte som jag gav när jag var 13 om att jag ALDRIG någonsin skulle köpa något på Lidl xD Jag skulle inte ens sätta min fot i affären haha. Men de sålde oljefärger för bara 50-nånting spänn, så vad hade jag för val? x) Nu återstår det bara att lära sig att måla med dem också. Jag har alltid tyckt att det liksom är något heligt över oljefärger.. Det var ju liksom vad da Vinci och Rembrandt och alla de där använde sig av! xD Är jag verkligen värdig...? x)


"Äpplen" av Rembrandt. Inte för att man måste kunna måla såhär för att få använda oljefärger, men ändå haha.


Dagen därpå åkte jag till Norrköping med Anna för där hölls nämligen Grön Ungdoms riksårsmöte även kallat RÅM. Det var roligt, intressant och väldigt lärorikt. Extra kul var det att all mat var vegansk. Blev för övrigt riktigt förtjust i Norrköping! Det fanns jättemånga gamla fina byggnader och de hade kanaler och grejer som gick genom staden :D Men det bästa av allt var nästan lokaltrafiken: de har ju spårvagnar i Norrköping! Jag visste faktiskt inte det haha. En enkelbiljett med buss kostade bara 13 kr (vilket kan jämföras med Västtrafiks 27...) och tågstationen var värsta stor vilket innebär att det går en massa tåg åt en massa olika håll. Har hört att det finns nån slags miljövetarlinjegrejs i Norrköping... Nu funderar jag på allvar att läsa den :)


Arrrrgh!

Nu är jag arg!

Frågade på Facebook om tips på folkhögskolor och fick en massa kommentarer men helt plötsligt går det inte att se dem, trots att det står att folk har kommenterat! Vilket suger eftersom jag inte skrev ner dem eftersom jag tänkte "De finns ju på Facebook!"

Kanal 5 säger att de ska visa Big Bang Theory men visar Christine istället.

Till det som är vackert släpps inte förrän 2 mars vilket innebär att Jessica och jag inte kan se den imorgon.

Men värst av allt: var kallad till Arbetsförmedlingen idag för att prata med min handläggare, vilken informerade mig om att jag inte kommer få några pengar från försäkringskassan förrän i maj eftersom det var över ett år sen som jag skrev ut mig. Måste ändå gå på en massa möten och skit trots att ingen jävel kommer vilja anställa mig då jag troligtvis redan har sommarjobb i Fjällbacka och alltså bara är tillgänglig i typ 3-4 månader och med tanke på hur förbannat sega alla är kommer det väl bli typ bara en månad om nån får för sig att anställa mig ändå.

Varför kunde jag bara inte ha skrivit in mig under de månader innan jag åkte iväg i höstas? >.< Fast ah det vet jag väl redan, p.g.a stolthet. Så jävla onödigt!
Och varför läste jag inte Naturkunskap B på gymnasiet, eller på Lärcentrum med Jessica förra hösten?
Och varför lyckas jag ALLTID hitta ett sätt att vända all ilska mot mig själv varje jävla gång jag blir arg för något?!


Ber om ursäkt för alla svordomar i detta inlägg. Eller ah, lite iaf..


Savages

Igår kom Sandra som jag lärde känna på spanskakursen i fjol och hälsade på :) Vi bakade kladdkaka och tittade på Pocahontas som jag inte sett på flera år! Måste säga att den verkligen är bra! Och så vackert tecknad och underbar musik! :D Varför görs inte såna där filmer längre? Åh just det, vi såg den på engelska och det visade sig att det är Christian Bale som gör rösten till Thomas xD Tyckte det var lite kul.

Men det roligaste var nog kommentarerna under detta lilla videoklipp, som var antingen nåt i stil med "HOLY SHIT, that's Christian Bale??!!! I've been watching the movie like a thousand times and I never knew!!" eller "OMG his voice is sooooo hot!" x)

Hur som helst, har ju bestämt mig för att söka folkhögskola och kollade in Ingesunds hemsida men hittade inte den klassiska musiklinjen nånstans! Har de tagit bort den blir jag såå arg eftersom det var här jag helst ville gå. Kunde inte bara universum samarbeta lite nu när jag äntligen vet vad jag vill göra? Men vad hade jag förväntat mig egentligen? Inget är ju någonsin så enkelt som man tror. Anyway, har mailat en människa om det så jag ska väl få det förklarat för mig förhoppningsvis.
Nu ska jag baka morotskaka!

Ink and snow

Det var ett tag sen. Vad har hänt? Hmm. JO Karin har ju tatuerat sig! :D Om det finns några som läser min blogg som inte läser Karins kan jag ju berätta att hon tatuerade in texten "Love is a word, you gave it a name" (UTAN kommatecken xD ) på ryggen, som är en textrad ur Negatives låt Moment of our love. Denna låt är ingen personlig favorit men just den här lilla textraden är nåt av det finaste jag vet så jag är mycket stolt och glad över Karins val ;) Så nu har Jess sin nörd-tatuering och Karin har sin...  Betyder detta att jag står på tur?

Det var väl ingen som missade den lilla snöstormen som höll i sig i två dagar? Trots den iskalla vinden (seriöst fyfan vad kallt det var!!) är jag riktigt glad att det hände. För både igår och idag var sååå vackra! Solen sken och det var runt -5 grader så jag begav mig ut och åkte längdskidor. Både igår och idag! Så nu har jag träningsvärk... Johan joinade mig till pulkabacken också. Underbart underbart. Och natten var iskall och stjärnklar och snön gnistrade så vackert och knarrade under mina kängor när jag gick ut för att mata kaninerna. Så jag fick min vinter trots allt :)
Nu är jag redo för våren!

Sammanfattning

Nu har en vecka gått sen jag kom hem. Den veckan har verkligen varit supernice :D Förutom catching-up med familjen har jag hunnit med att träffa Sofia (2ggr till och med!) och Linnéa samt pratat långa, trevliga samtal med Therese, Jessica och Sussie på telefon :) Riktigt kul! Det var speciellt kul att prata med Jessica idag eftersom hon hade nåt riktigt najsigt att berätta ;) Nu ska jag inte sprida ut för mycket av hennes liv här (har lärt mig the hard way att inte babbla för mycket över Internet (inte för att jag tror att så många läser detta men ändå) haha) så jag tänker inte avslöja mer än så ;)

Idag skulle jag kollat upp när ansökningsdatumen för folkhögskolorna är (för de som inte hängt med tänker jag söka folkis! Musik, klassisk inriktning :)), men eftersom jag är seg och slösade bort dagen med att först sova till 12:20 och sen slöat framför TV:n och Facebook har detta inte blivit av. Det tar vi imorrn istället. Då ska jag dessutom klippa mig! ;) Och om jag orkar även ringa till arbetsförmedlingen för trots att det svider att erkänna så behöver jag ju dem faktiskt. Tyvärr. Har sagt det förr och säger det igen: JAG GILLAR INTE PENGAR!!!!!

Har även fått ändan ur och kollat upp Oasis på Spotify (ja, jag är efter, jag vet!) och de är ju värsta jättebra! :D


Borta superdupermegadunderbra men hemma bäst :)

Haha undrar hur det kommer bli med bloggandet nu i framtiden. Känns som om jag inte kommer ha något att skriva typ. Kanske får jag nån filosofisk tanke nån gång men om nån skulle vara intresserad vet jag inte :P Något jag har upptäckt är iaf att jag kan ha värsta bra tankarna och texterna i huvudet men när jag ska skriva ner det på bloggen låter det bara töntigt och ointressant :P Kanske är det nåt man måste öva på? Att skriva en bloggtext som är intressant för annat folk..? Skit samm. Det är så skönt att vara hemma! Det regnar och blåser och jag måste låna mammas broddar innan jag går utanför dörren, men trots det går jag runt med nån slags vintermys-känsla haha. Helt plötsligt insåg jag hur mycket jag saknat att hålla mina iskalla fingrar runt en skållhet kopp te (vattenkokaren är trasig förresten, hjälp mig!!) och gosa in mig i en filt i soffan. Allting är annorlunda från Costa Rica, verkligen allt. När jag tänker på det nu känns det som en annan värld. Snart kommer jag börja sakna det. Men just nu är det bara skönt att vara hemma :)

Hemma

Tänkte att jag får skriva ett litet (okej det blev visst ganska långt, oops) inlägg om hemresan också.

Daisy lämnade mig på flygplatsen kl 5 på morgonen (då hade jag sovit typ 2,5h heja mig!). Det var ganska krångligt att checka in bagaget för man skulle betala nån skatt och fylla i ett formulär, men annars gick allt fint. Det var jättesorgligt :( Det var så svårt att fatta att min resa höll på att ta slut och att jag verkligen skulle lämna Costa Rica. Dock blev jag värsta sur på Continental Airlines. Resan till CR gick också med dem och det var jättebra! Man fick se på hur mycket film man ville och de hade vegetarisk mat (inte på det sista flyget, vilket SÖG, men ändå). Nu var det enda frukostalternativet skink-och-äggmacka (tur att det var ägg också så jag kunde peta bort skinkan. Men usch vad kräsen jag kände mig när jag gjorde det haha) och ville man se på film fick man pröjsa $6. Inte så mycket men ändå. Och resan tog 5h och eftersom jag har problem med att sova i saker som låter och rör på sig (och befinner sig flera km upp i luften!) spenderade jag tiden med att lyssna på iPoden.
När vi landade i New York såg jag Empire State Building och Frihetsgudinnan från flygplanet, coolt :) Jag var lite småsugen på en nyttig lunch och hittade den här UNDERBARA salladen:


Behöver jag säga att det var GOTT? xD det var väl dessutom nåt av det nyttigaste jag ätit på länge.
Nästa flight gick med Lufthansa. Och alltså, wow! Jag säger bara heja dem! :D Aldrig har jag enjoyat en flygresa som den! xD Planet var stort och snyggt, personalen jättetrevlig, de hade vegetarisk mat OCH världens utbud av film och musik som man fick kolla/lyssna på helt gratis! :D oooooch... alkoholen var gratis också xD Först tänkte jag vara duktig och tänkte att eftersom jag inte sovit nåt och borde vara pigg i huvudet bör jag inte dricka nåt mer än vatten och juice. Men sen tänkte jag: "Men vafan, jag är på väg hem från mitt livs resa och de erbjuder gratis vin. Hallå eller??!" Så det slutade med att jag firade mina 3 månader på andra sidan jorden med två glas vitt vin och en Bailys med is :P Och när jag kollade runt bland all musik hittade jag denna människa:


Han är numera min nya idol haha. När jag firat klart lyckades jag faktiskt sova!

Vi landade i Düsseldorf 06:05 lokal tid. Där var det superdimmigt och -4 grader vilket gjorde att mitt sista plan till Göteborg blev försenat med 1,5h >.< Vi boardade planet i tid och sen fick vi sitta och vänta. Detta plan var mini-litet och fult och klaustrofobiskt (förlåt Lufthansa men där tappade ni lite poäng x) så det var inte så nice, men efter en stunds osäkerhet om vi skulle komma iväg överhuvudtaget lyfte vi tillslut och 10:30 satte jag min fot på svensk mark för första gången på 12 veckor :) Och när jag hämtat ut min tunga men trogna ryggsäck väntade hela familjen på mig :):D Åh vad underbart det var att se alla igen :) Och vad underbart och konstigt det var att komma hem. Helt plötsligt kändes det som om hela resan bara varit en dröm. Jag har tänkt på det och kommit fram till att det nog beror på att det gick så snabbt och lätt (iaf om man jämför med resten av min tid i CR x) att komma hem. Det var som att gå igenom en slags portal och vara hemma i det normala igen. Ganska surrealistiskt. Men nice. Och idag känns det bara bra :) Lugnt, skönt och tryggt :P Men jag saknar CR också. Och de kommer jag nog alltid att göra. Det är svårt att fatta att allt är över nu. Tur att mina foton och Facebook finns så jag kan minnas för alltid :)

Sista 1,5 dygnet i Costa Rica...

...var ganska fett kaotiskt. Det var namligen så att jag begick det största screw-up'et i mitt livs historia. Jag glömde mina glasögon på volontärstationen mitt ute i ingenstans där det inte finns någon kommunikation xD Hur lyckas man med detta kan man undra. Jo, jag satte in linserna och det enda jag hade i huvudet var att lägga ner linsvätskan i necessären så jag kunde bli klar med packningen och komma därifrån. Så glasögonen blev liggande under spegeln över handfatet. Så gick det till. Detta kom jag på typ halv fem på eftermiddagen när jag var tillbaka i Puerto Jiménez och då var det för sent att åka tillbaka eftersom det snart skulle mörkna. Jag fick panik. Såklart. Vad annars? Tanken på att flyga i 19h med kontaktlinser var omöjlig och dessutom är mina glasögon svindyra. Det slutade med att jag kl 6 morgonen därpå, dvs. i lördags, fick hoppa in i ett sånt där litet Luftens-Hjältar-flygplan som tog mig till landningsbanan 30 minuters promenad från stationen x) Så det kan bli.  Men jag fick mina glasögon i alla fall. Och aldrig mer ska jag skratta åt folk som glömmer sina glasögon!

Piloten erbjöd mig skjuts till en liten stad, Palmar, dit han skulle och hämta bränsle och varifrån bussarna till San José enligt honom skulle gå flera gånger i timmen. Han var väldigt övertygad om sin sak och bussen från P. Jiménez skulle ta 8h eftersom landskapet är så upp-och-ner den första sträckan, medan från Palmar det bara skulle ta 4h. Sagt och gjort, men när jag väl kom fram till busstationen i Palmar får jag reda på att nästa buss går kl 13 (vilket var den som gick från P. Jiménez kl 9 och som jag skulle tagit egentligen) men att det eventuellt skulle gå en annan 11:30. Och för en gångs skull hade jag tur, den bussen gick :P Men den var värsta seg (busschauffören stannade och köpte en stor fet klase med matlagnings-bananer åt sig själv. Hallå eller??!) och 17:20 var jag framme i San José. Daisy kom och hämtade mig och jag var så lättad att se henne att jag nästan grät haha. För efter allt strul var jag rädd att jag inte skulle komma till San José överhuvudtaget xD

Vi åkte och åt på en restaurang med två av Daisys kompisar som jag kände lite grann sen tidigare och senare på kvällen hade en annan kompis till Daisy födelsedagsfest. Denna natt hade jag sovit typ 4h eftersom jag nojat mig för glasögonen och jag var fett trött, men det var ju liksom min sista kväll i Costa Rica så jag kunde bara inte med att gå och lägga mig xD Och det var riktigt kul faktiskt! Så min sista dag i Costa Rica blev riktigt bra tillslut :)

RSS 2.0